En nog een week aan de slag

We hebben weer de rit NL-FR vv overleefd, zal je niet vermoeien met de idioten op de weg tijdens de 11-uur durende reis…bij veilige thuiskomst daar en hier ben ik die meteen vergeten 😉 Dat zegt genoeg over het gevoel wat we hebben als we daar aankomen. Steeds meer raken we bekend met de Franse gebruiken en dankzij beheerder Ton leren we ook de Franse dorpelingen kennen. Met handen en voeten hebben we een hele gezellige Franse avond gehad, en nieuwe vrienden gemaakt!

Het huis zelf wacht eigenlijk op de grote constructieklussen. Maar de aannemer heeft vakantie en de timmerman ook. De elektricien wil wel maar kan pas aan de slag als de eerste twee hun werk hebben gedaan. Dat betekent dat we nog wat hebben gerommeld in de tuin. Het platgespoten onkruid van de vorige keer was stro en konden we nu mooi wegschoffelen en harken. Met antiworteldoek hopen we iedere weerbarstige graspol de kop in te drukken zodat we volgend jaar moeiteloos een terras en parkeerplaatsen kunnen aanleggen.

Op woensdag kwam de versterking op terugreis van hun Spaanse vakantie een paar dagen de handen uit de mouwen steken. Mandy, Simon, buurman Marcel en twee kinderen hebben zo hun best gedaan dat hun relaxte gevoel uit Spanje al weer in de vergetelheid is geraakt… Er is meer behang afgestoken, radiatoren en leidingen verwijderd, spullen verplaatst, het kippenhok van ren en plafond ontdaan, gekletst, gelachen, gegeten en gedronken. Het was een boel werk in hun drie dagen Frankrijk maar heeeeel gezellig. Wij konden daarna nog een dag bijkomen, nog even genoten van ons idyllische plekje en met weemoed de boel afgesloten voor vertrek. Gelukkig mogen we over 4 weken al weer!

    

Er is al dik 5 jaar geen kip meer gezien, dit moet een heel stinkend ei zijn, we hebben ‘m dicht gelaten…

  

Saladebar, hoofdgerecht, stukje brie, stukje taart, koffie en een kwart liter wijn voor slechts 13,50! En de buren van ons hotel, een jong stel uit Estland, hebben een crêperie geopend in hun huis, heerlijk zo naast de deur

           

Stekelboom is hardnekkig, staat er nog

 

Ciderkratje in de kelder gevonden en oude madeleine-bakvormen lagen in het broodbakhuisje

 

3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *