Voorlopig de laatste…

Voor je het weet, is het weer Kerst. Dat zei ik vroeger in januari al. Maar tegenwoordig lijkt het echt steeds sneller te gaan, die tijd! Er hebben wel stukjes in mijn hoofd gezeten maar om die aan het digitale papier toe te vertrouwen was nog een volgende stap. Door de lange natte winter en mijn valse hoop dat ik creatief zou zijn en de mooiste dingen zou produceren (heb het gewoon echt niet hè haha), greep ik de kans om weer voor een paar ochtendjes aan de slag te gaan bij mijn ex-werkgever. Het contact met de collega’s is weer als vanouds, het werk op de achtergrond vanuit huis bevalt me ook prima en ik heb weer wat te vertellen aan de eettafel thuis….

Verder kabbelt het leven door, met de afgelopen weken visite van familie en vrienden. De grote klussen zijn gedaan, de tuin is ontploft door alle regen dus ik moet aan de bak en onze maître artisan Theo helpt ons nog met de puntjes op de i in en om het huis. Vandaag bereiden we ons voor op de Touretappe die morgen (10 juli) bijna voor onze deur voorbij komt. Dat wordt een gezellige boel aan de weg bij de Plan d’eau, waar we afgesproken hebben met vrienden en kennissen uit de buurt. Half 10 komt de karavaan voorbij, om half 12 flitsen de renners langs en tegen 12 uur zitten we met z’n allen aan een lange tafel voor een uitgebreide lunch. Vanwege de bekende versnaperingen gaan we lopend heen en weer, meteen goed voor de conditie… Dan speelt ’s avonds Oranje nog een halve finale van het EK voetbal, waarbij we ook weer met een heel clubje naar gaan kijken. Of zij gaan kijken en ik heb mooi even een paar uurtjes voor mezelf.

Conclusie is dat we onze Franse droom gewoon waargemaakt hebben! En, hoewel niet altijd de zon schijnt, letterlijk en figuurlijk, hebben we hier onze plek op deze aardkloot gevonden. Ruimte, frisse lucht, groen en genoeg vertier zodat we niet inkakken, we gaan door met ervan genieten. Weinig nieuwswaardig dus we laten het hier voorlopig even bij. Mocht er weer wat spannends plaatsvinden wat wij met iedereen willen delen, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Dan krijg je vanzelf een mailtje dat er toch weer wat te melden blijkt. Dank lieve lezers, een mooie zomer gewenst!

10 reacties

 1. Hoi Maartje, leuk
  De tour bij jullie in de buurt, afgelopen hebben wij het circus hier voorbij zien trekken.
  En het leven op de juiste plek heeft alles te maken met de juiste keuzes op het juiste moment. Genieten met een grote G.
  Salut 😘 Annelies 🍀

 2. Fijn om weer iets te zien en te lezen over jullie mooie, waargemaakte avontuur. Geniet van de zomer lieve Maartje en Vicky! 🙂 Dat het zonnetje weer snel en lang mag schijnen!

 3. Nog steeds geniet ik van je verhalen en foto’s. Goed om te lezen dat het goed met jullie gaat. Blijf dat behouden. Lieve groet, Monique (oud collega)

 4. Prachtig verhaaltje weer!
  Tijd vliegt voorbij idd, het lijken die wielrenners wel. 🚴
  Franser kan het niet, met die Tour voor jullie deur.
  Heel veel plezier bij plan d’eau zometeen, en een fijne kerst gewenst. 😆

 5. Nou Maartje, noem dat maar niet creatief om een leuk verhaal te schrijven: jij bent creatief met woorden!
  Laat de echte zomer nu maar eens beginnen!

 6. Wij hebben afgelopen mei weer gezien dat het helemaal jullie plek op deze aardkloot is. Wat hebben jullie samen met alle klussers de afgelopen jaren bergen werk verzet en wat een heerlijke THUIS is het geworden. En inmiddels ook voor ons voelt het als thuiskomen als we jullie weer zien. Beetje jammer dat dat ingehuurde vrouwtje nog steeds die luiken niet heeft gedaan. Geniet lekker door saampjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *