Winterstop

Zo aan het eind van december is het tijd voor reflectie, daar kom je niet onderuit…wat een eigenaardig jaar was dit!

Huis in Frankrijk gekocht, geklust, grote lekkage thuis, hier troep en daar troep, overal zaken geregeld, vele eurootjes overgeschreven maar in november begon het goed te komen…

We hebben de aannemer gevraagd om onze douche en bijkeuken te isoleren want het zelfdoen schiet niet op. Tijdens een allang geplande vakantie van Vic naar Cuba met vriend Barry eind november zouden zus Hilde en ik misschien nog even een week gaan klussen in Frankrijk. Maar na een zomer en herfst in een ontploft huis thuis, veel bouwvakkers over de vloer en zelf ook nog wat achterstallig schilderwerk weggewerkt te hebben, was ik zwaar toe aan een week rust. Dat lukte prima in het gezellige vakantiehuis van zus in Drenthe. Heerlijk door de bossen gestruind en de misgelopen Franse tol verbrast 😊. Halverwege de week wilde ik weer naar huis want de tegelzetter (de laatste bouwvakker) had onze keukenvloer betegeld en eindelijk kon ik het huis eens goed gaan poetsen. Kan het niet laten, toch nog nuttig geweest en niet alleen maar gelanterfant…

Maar goed, terug naar Frankrijk: de aannemer wachtte nog op reparatie van zijn graafmachine en is na het leggen van de leidingen en afvoeren in huis doorgegaan met isoleren. Wat een heerlijkheid als je dan foto’s krijgt waarbij je ziet dat ons huis gaat worden zoals we graag willen! Zonder dat we zelf staan te puzzelen hoe breed de rachels moeten komen en wat voor folie het meest geschikt is en hoe dat dan heet in het Frans.

    

Voor en na, onherkenbaar

Ook heeft hij met buurman weten te regelen dat ons gefilterde water uit de septic tank op diens land mag worden uitgevloeid. Zoooo blij dat daar een oplossing voor gevonden was dat ik de rekening voor extra graniet wegbikken zowat met plezier heb betaald.

   

De afwatering op het land van de buurman en de septic tank zit in de grond!

Oké, mijn begroting kan totaal in de prullenbak, ook omdat we meer werk uitbesteed hebben, maar geen dag spijt dat we deze aannemer hebben gevonden (Arjan, als ik reclame voor je moet maken, zeg je het maar 😉).

Met dit bruggetje kom ik bij de lieve mensen die ons nu al geholpen hebben en die we nieuw hebben leren kennen. Familie, vrienden, collega’s, buren, Frans, Nederlands, ieder heeft op zijn of haar manier bijgedragen aan dit jaar. Ons erdoorheen gesleept in stressvolle tijden. Onze verhalen uitentreuren aangehoord. Voor ons huis hier gezorgd als we daar zaten. Voor ons huis daar gezorgd als we hier zaten.

We zijn erg met onszelf bezig geweest, maar hebben geprobeerd mee te leven waar het nodig(er) was en hopen dat dit doorgekomen is. Een aantal mensen is niet uit onze gedachten geweest. We wensen voor hen dat komend jaar een veel mooier jaar gaat worden, in gezondheid en zonder grote zorgen. Maar uiteraard wensen we dit ook iedereen toe. Onze enorme dank voor jullie steun in 2018 en maak er allemaal een prachtig 2019 van!

Liefs,

Victor, Maartje en Black

4 reacties

  1. Heerlijk om zo mee te gluren op afstand met jullie franse droom. We wensen jullie een fijn 2019 met beaucoup des plaisirs et bonne chance ❤️❤️

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *