Rust in de tent

En zo zit ik dan aan de kleine keukentafel bij de knetterende houtkachel foto’s van mijn mobiel naar de laptop over te hevelen. De baas zit honderd meter verderop in zijn kantoor in vergadering. De hond ligt op de stoel naast me een dutje te doen. Buiten is het grijs en koud maar binnen gezellig en warm. Het leven is goed…

Wat een hectisch jaar hebben we achter de rug. De verbouwing van het broodbakhuisje en de opbouw van de nieuwe schuur. Het overhalen van de Nederlandse inboedel en het vinden van een plek voor alles. De puinhoop in de tuin opruimen en het pad weer begaanbaar maken. Ondertussen leerden we beter Frans spreken, hadden we de mazzel een huisarts te vinden en daar gelijk goed gebruik van te maken met ook hier bevolkingsonderzoeken. We hebben röntgenfoto’s en echo’s meegemaakt en geleerd dat je de uitslagen en foto’s thuisgestuurd krijgt om een volgende keer zelf weer mee te nemen. Ook meer verstand gekregen van hoe de zorgverzekering hier werkt, toch allemaal wat complexer dan in Nederland. En dat gold natuurlijk ook voor de auto maar dat verhaal kennen jullie…ook een hoop van geleerd hahaha. We kijken terug op een hoop drukte en gedoe maar wat een resultaat! Hier hebben we het voor gedaan. Leven in een prachtig gebied met aardige mensen in de buurt. De burgemeester (wij mogen Pierre zeggen) en de secretaresse zijn heel vriendelijk en behulpzaam. Er zijn goede restaurantjes verdwenen maar gelukkig ook weer fijne tentjes geopend (bijna allemaal al weer uitgeprobeerd hè). Onze Belgische buurtjes hebben een bar geopend met wel 400 soorten bier. Er is een ginstokerij een paar dorpjes verderop en een rijdende cocktailbar in te huren dus geen gebrek aan alcoholisch vertier.

De spaarpot is leeg. Maar ons landgoed compleet. Volgend jaar nog de puntjes op de i zetten; nieuwe kozijnen in de lak, wat kluswerk in het huis afmaken, de tuin nog wat meer vorm geven en verder gewoon dom genieten. Met familie, nieuwe en oude vrienden en de mensen hier om ons heen.

Wij wensen iedereen een prachtig 2024!

13 reacties

 1. Wat heerlijk om je verhaaltje te lezen en wat ziet het er prachtig uit!
  Ik geniet van mijn vroegpensioen en André zijn ontslagbrief is ook de deur uit, 13 mei 2024 gaat ook zijn vroegpensioen in en gaan we samen genieten van het vrije leven. Zeker een reisje naar Frankrijk en als we in de buurt zijn geef ik een belletje 🙂
  We wensen jullie een liefdevol en gezond 2024!! Groetjes André en Jos

 2. Wat ziet het er mooi uit Maartje. En wie weet kom ik ook nog eens die kant op, zou wel leuk zijn!
  Voor nu wens ik jullie in ieder geval een heel mooi, gezond en fantastisch 2024!
  Groetjes, Marion

 3. Wat heerlijk luitjes! Weer een hoop werk verzet in 2023 waar jullie de komende tijd lekker, welverdiend verder van kunnen genieten. Op naar een mooi nieuwjaar! 😘

  Liefs, Bart, Marieke, Ian en onze jongste aanwinst (ruim 8 weken nu): Mees

 4. Wat fijn dat het allemaal klaar is, nou lekker genieten.
  Ziet er allemaal knus uit, leuke foto’s wederom.
  Jullie ook de aller beste wensen! X

 5. Top, jullie hebben veel te verwerken gehad afgelopen jaar zeg., mooie ruimtes gecreëerd. Fijn dat er een huisarts zo snel is gevonden, duurde bij ons 5 jaar hahaha. Mooi dat (bijna) alles op orde is, je moet wel wat overhouden voor volgend jaar toch, je zal maar niets te doen hebben. Geniet van het Franse leven en maak nog meer mooie herinneringen. Fijne jaarwisseling en een fantastisch 2024!
  Salut, Annelies en Ron

 6. Wat is het mooi geworden. Echt een plaatje. Wat zullen jullie trots zijn op het resultaat. En gelukkig zijn er ook nog wat klusjes over voor 2024. Maar daar hebben jullie 366 dagen voor. Dus dat moet gaan lukken 🤭 groetjes van Jeroen en Astrid

 7. Hallo Maartje, schrijftalent is je niet vreemd! Top hoor. Leest lekker weg. Fantastisch project gerealiseerd! Hartelijke groet van je oud collega Loes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *