Coronavakantie

En zo togen we in onzekerheid richting Frankrijk voor onze maart-vakantie. Het coronavirus breidde zich uit en steeds meer landen namen maatregelen om verspreiding te voorkomen. Tot op de dag van vertrek, maar ook zelfs onderweg nog, hielden we het nieuws nauwlettend in de gaten. De snelwegen waren praktisch leeg. Ook in Parijs reden we moeiteloos door, geen enkele file! Dat is dan wel weer een voordeel van de pandemie die de wereld beheerst…

Bij ons huisje aangekomen zagen we het voorjaar in onze tuin. Altijd weer een verrassing wat er uit de grond is ontsproten: narcissen, blauwdruifjes, een enkel viooltje en paarse dovenetel als woekeraar van 2020.

Ondertussen hadden we veel contact met het thuisfront. Zouden onze vrienden Cees en Marcello, die de nieuwe trap willen plaatsen, wel kunnen vliegen de volgende dag? Air France schrapte steeds meer vluchten… ’s Avonds was de kogel door de kerk, het ging ‘m niet worden helaas. Gelukkig was onze vervoerder Aad, voor de vierde keer al met volgeladen bus, en deze keer een aanhanger met trap, al veilig gearriveerd. De volgende dag met z’n drieën, zuchtend en steunend want allemaal wat krakkemikkig, de boel uit de wagen gehaald en een plekje gegeven. Daarna bijkomen met een lekkere lunch…en weer het nieuws checken.

Vriend Cees wilde eventueel nog de reis naar Frankrijk met de auto ondernemen, zo’n zin had hij om een week bij ons te klussen en even te genieten van het Franse leven. We zouden afwachten wat Rutte en Macron gingen zeggen in hun toespraken die avond. De boodschap was duidelijk: Frankrijk gaat ‘op slot’. Geen onnodig verkeer, geen sociaal contact, en als je de straat op wil, dan dien je een papieren verklaring bij je te dragen.

Er gaat niets geklust worden door anderen deze keer. Iedereen blijft waar ie is. Aad is vanmorgen vroeg naar huis gereden en inmiddels veilig weer in Enkhuizen aangekomen. Wij zitten hier met z’n tweeën (en Blackie natuurlijk) met ons mooie uitzicht, de gisteren nog ingeslagen wijn en whiskey en formulieren om de komende weken boodschappen te kunnen doen. Geen markten en geen vrienden in de buurt bezoeken. Als het zo doorgaat, zitten we hier nog wel even en nemen we een voorproefje op het ’thuiswerken’ vanuit Frankrijk. Over twee weken pas, nu eerst tóch een beetje vakantie vieren en zelf wat klussen…wie weet…wordt vervolgd!

11 reacties

 1. Anders dan anders, net als hier…. Veel sterkte en hoop toch echt dat jullie wel terug kunnen op de geplande datum. Zo niet dan hou ik de post wel in de gaten en neem gewoon een gietertje water mee. Dikke knuffel lieve vrienden xxx

 2. Ja maar Maartje, pas je dan wel goed op onze Vic… wij willen hem wel weer gezond en in levende lijve terug in Purmerend hoor. Groetje Marja

  1. Zal m’n best doen! Veel groenten voeren en af en toe buiten in de zon zetten…de afgelopen dagen zat hij alleen maar achter de laptop 😉

 3. Gelukkig zijn jullie en alle spullen, inclusief trap :), veilig aangekomen.
  En nu maar genieten van jullie “klus” vakantie. Rustig aan en denk goed om jezelf.

 4. Tja, we zitten in hetzelfde schuitje, met het verschil wij in het zuiden en jullie halverwege maar met dezelfde regels, zelfde formulieren.
  Gelukkig ook de ” nodige” wijn en bier in kunnen slaan en alle dagen brandt de BBQ onder een strak blauwe hemel.
  En toch had ook ik het graag anders gezien wat is vrijheid toch een GROOT goed.
  We slaan ons er doorheenmet nu al de wetenschap dat het met 2 weken verlengd is, de lockdown dan!
  Pas goed op jullie zelf dan doen wij het ook, dikke kus Christina en Peter

 5. Eindelijk door dat jullie ook vast zitten in een lockdown!
  Jullie verslagen staan niet gewoon op Polarsteps. Is het een blog wat jullie bijhouden?
  Dank voor het comment bij mijn verhalen.
  Sterkte met het vastzitten. Weten jullie al wanneer er versoepeld gaat worden.
  Groetjes Ad en Gertie

  1. Hoi Ad en Gertie! Onze reguliere tripjes naar ons tweede ’thuis’ houden we niet bij met Polarsteps maar inderdaad met een blog op deze site :-). Denk dat wij hier beter zitten dan jullie in Marokko met die hitte daar, pffff. Hoop dat jullie snel weer een keer verder mogen, het uitzicht op de woestijn hebben jullie nu vast wel gezien.
   Wij verwachten dat vanaf 11 mei de boel wat losser wordt, wat andere winkels dan de supermarkt open en verder kunnen reizen dan 1 km rondom huis, zijn we aan toe…
   Sterkte daar, blijf gezond en dikke kus van ons!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *