La vie continue en France

We hebben geen verjaardagskalender mee, die hangt nog in Enkhuizen. En met de ouderdom komt de vergeetachtigheid. Maar van vandaag weten we dat er een heleboel mensen jarig zijn, zo veel dat we er misschien toch eentje vergeten…in ieder geval feliciteren we bij deze Ing, Alexandra, Vera, Jordy en Peter Paul (50!) (update: en Renske) en proosten we een stuk of vijf zes keer als de 5 in de klok zit :-). Verder gaat het leven hier gewoon door. We mogen nu zonder briefje naar buiten. En ons honderd kilometer rondom ons huis begeven. En bij mensen op visite, als we met niet meer dan z’n tienen zijn. Daar hebben we al goed gebruik van gemaakt door vrienden op te zoeken. De auto vond het heerlijk om weer eens een flink eind te rijden. We doen het nog steeds met onze tank benzine van ruim 7 weken geleden, bizar eigenlijk, maar een leuke besparing. Dat compenseert de dure sigaretten dan weer…(nee, stoppen met roken is weer niet gelukt maar we blijven proberen!). En zo toerden we vorige week zondag naar onze artisan Theo die met zijn vrouw Francis en hun kinderen bij een molen wonen. Een prachtige plek, waar ze een chambres d’hôtes en camping beheren. We mochten blijven eten en hebben genoten van de gezelligheid en een heerlijke Surinaamse maaltijd met appeltaart toe!

Naast het telewerken en videobellen scharrelen we nog steeds wat in huis en tuin. De regenbuien zijn verdwenen en de zon kwam ook bij ons wat warmte geven. Dus de houtkachel hebben we even niet nodig en kwam het ons goed uit dat onze artisans met de definitieve aansluiting wilden beginnen. Altijd spannend als je iemand het dak op ziet gaan maar er moet gemeten worden hoeveel buis er in de schoorsteen moet. De plaatselijke bouwmarkt heeft het niet op voorraad, wordt besteld, en in afwachting daarvan zijn ze begonnen de trap in de keuken om te bouwen van krom naar recht… Daardoor krijgen we er in de keuken weer een extra hoek bij waar mooi een grotere koelkast kan komen. Ons startkoelkastje wordt veel te klein nu we hier zo lang verblijven. En ik wil gewoon mijn pak rosé koud hebben staan.

Met Hemelvaartsdag zijn we er weer op uit gegaan. Eerst even bijkletsen met Ton, daarna naar Chambon sur Voueize. Daar is een schitterende kloof waar je geweldig kunt wandelen naast een kabbelende rivier. We werden er helemaal zen van. Lekker koel onder het gebladerte op zo’n warme dag als deze. Uitrusten deden we gezellig bij Arjan, even horen hoe zijn ommezwaai van bouwer naar makelaar is gegaan. Gelukkig blijkt de huizenmarkt in Frankrijk niet echt aangeslagen door de crisis, op afstand kan toch meer dan je zou denken. Zodoende heb ik mijn beperkte kledingkast wat aangevuld met een paar zomerjurkjes. In maart hadden we geen rekening gehouden met temperaturen van boven de 25 graden. Gelukkig heeft de HEMA ook een webshop in Frankrijk en meten ze niet met Franse maten…

We hebben herbruikbare maskers gekocht want die kunnen verplicht zijn in winkels. Ze zijn zo groot dat het lijkt alsof je een onderbroek op je gezicht hebt zitten. En we hebben lieve kaartjes gekregen, dank Jos en Bianca! Het duurt even (2 weken en 3 weken) maar ze zíjn aangekomen. Blijft het wachten nog op een pakketje kaas van zus Hilde. Het moest een verrassing zijn, alleen kon ze het niet meer voor zich houden omdat er geen juichend bedankje binnenkwam. Nee, het is er nog steeds niet. Bij iedere auto ren ik naar het raam (het kan hier soms echt druk zijn dus blijf aardig in beweging) waarna ik teleurgesteld weer afdruip naar mijn mand… Het komt goed, vast, en dan gaan we genieten van de oude kaas, die door de vertraging nog iets ouder is geworden. Bonne journée!

10 reacties

 1. Altijd heerlijk om jullie Franse avonturen te lezen , ook omdat ze herkenbaar zijn.
  Wij hebben zeker 8 van die ” onderbroeken” aan de kapstok hangen.
  Geniet nog met voor teugen dan doen wij het ook.
  We hopen elkaar gauw weer eens te zien, want het duurt te lang net als de Franse post ….
  Kus uit Bellegarde

 2. Dank voor jullie lieve felicitatie! Die mondkapjes haha mon dieu….weet je zeker dat je echt dat geen ondergoed is verkocht? 😂 Van de week ff videobellen weer. Kus voor jullie ❤️

 3. Hahah leuk stukkie weer 🤗 lekker bezig ook en fijn dat jullie weer “vrijgelaten” mogen 😜 leuk die boomhut.. misschien een ideetje voor extra slaapplaats 😜😆

  Nou ik wacht de mail af met nieuwsbrief 😊
  Geniet er nog maar van.

  Dikke kus ❤

 4. Fijn dat jullie nu ook wat meer kunnen. Ik kan me jullie zen-gevoel helemaal voorstellen (Bart, Ian en ik hebben laatst eindelijk weer eens een bezoekje gebracht aan de Oostvaardersplassen en hadden hetzelfde gevoel).

  Die onderbroek op je gezicht! Dat wordt straks vast de nieuwe mode… Wie weet kun je aan de HEMA vragen of ze dit soort onderbroeken matchend kunnen maken met hun jurkjes? 😉

  Blijf gezond en geniet van het vrijer zijn! Liefs!

 5. Lig in een deuk..😂🤣 dat mondkapje.. wat word jullie paleisje mooi zeg💪🍀💖 trots op jullie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *