Achter de geraniums

Daar zitten ze dan. Opa en oma, veilig in hun huis op het platteland. Te wachten tot het sein op groen gaat. Ze werken nog, deze opa en oma, en doen dat trouw iedere dag, van maandag tot en met vrijdag, feestdagen uitgezonderd. En één keer in de week gaat opa of oma boodschappen doen. Iedere dag rond een uur of 1 in de middag kun je ze zien lopen met hun zwarte hondje. Een keuze uit drie wandelpaden hebben ze. Nemen ze vandaag de weg naar het spoorhuisje? Of naar het kabbelende beekje? Het wordt het karrenpad tussen twee weilanden met Charolais en Limousin koeien door.

Dit klinkt als een belegen verhaal maar zo ongeveer gaat dat hier nu dus ;-). Maar daarnaast maken we het minder saai want we houden ons flink bezig in huis en tuin. Alhoewel deze laatste nog wat achterblijft omdat de eerste meer aandacht vraagt, een huis met een rugzakje hè. De zolder is opgeruimd. De dozen die daar nog onder het stof zaten, hebben we leeggehaald en met een mooie kastvondst in het broodbakhuisje de inhoud een plek kunnen geven. Het wordt nu echt gezellig hier!

Eerlijk is eerlijk, we kijken uit naar 11 mei. De verwachting is dat de maatregelen hier versoepeld gaan worden. Er zullen meer winkels open gaan, de afstand rondom huis wordt verlengd van 1 km naar 100 km waardoor we eens in een ander stadje kunnen gaan kijken, misschien zelfs naar een markt kunnen en we hoeven waarschijnlijk voor deze dingen geen formulier meer mee. Hoe goed we het hier op onze rots in het midden van Frankrijk ook hebben, we zijn er aan toe!

16 reacties

 1. Ik vind de vitrage prachtig, doet mij denken aan thuis 😉 Ik mis je lieve Meliefff maar snap dat je veilig daar blijft. Dikke knuffel (ook voor Vic en Blek natuurlijk)

   1. Ik zit hier als Le Penseur van Rodin achter voor/achter(?) mijn toetsenbord en heb het vandaag nog niet aangeraakt. Alleen de raderen draaien een beetje en zijn op dit moment bij jullie gestopt. Met de gedachte, ‘ik zou best met jullie willen ruilen, maar ergens ook weer niet’. Niet, omdat het alleen maar wishful thinking is, het mag toch niet. Wel, omdat de plaatjes van het droomhuis en omgeving aangeven dat het erg aanlokkelijk is om daar bij jullie te vertoeven. Zit nu met de handen achter het hoofd en overdenk hoe mooi dat zou zijn. Maar helaas, dat mag ook weer niet en blijft het tot betere tijden thuisblijven. En gebruik maken van een beetje mogen verroeren, wat gelukkig wel mag. Jullie daar in een straal van 100 km en ik hier met een rondje Woid. Wat ik nu ga doen met de gedachte aan het moment dat we weer gezellig bij elkaar over en weer een bakkie kunnen doen.

    1. We kijken ernaar uit om weer eens het rondje Woid met je mee te lopen, Henk! En daarna een gebakje te kunnen nuttigen in het restaurant…we moeten wel op gewicht blijven hè 🙂

 2. Ach lieffies, ik hoop zo dat jullie versoepeling er heel snel aan komt. Bij ons komt er ook meer vrijheid. Basisonderwijs en kinderopvang gaan weer open, je mag weer buiten sporten en de bieb gaat ook weer open. Vanaf 1 juni terrassen, bioscopen, restaurants en culture instellingen open (allen max. 30 pers). Ik weer naar kantoor vanaf 20 mei. Best spannend, want wat gaat dit doen met het virus? We kregen gisteren nog een mail van onze b&b die we geboekt hadden voor eind juni in Rougnat. Ze wist nog niet of we konden komen. Dat snap ik. We gaan het zien. Heb al 2 vakanties moeten cancellen, er kan er nog wel één bij. Gaan we gewoon weer online bingo-en. 🙂 Dikke kus

 3. Hoi lief,
  We zijn het hier net zo zat, hoor. Schrale troost wellicht, maar toch ietsje troost (hoop ik). 😏

  Het ziet er echt prachtig uit bij jullie daar in la douce France. 👍
  Kun je vet trots op zijn, daar op die rots in Frankrijk.

  Hou vol! 👊
  We gaan toeleven naar elkaar weer zien…. online is leuk, life nog leuker.

  Dikke kus! 😘

 4. Hoi Maartje en Vic,
  Wat ziet het er gezellig uit. Nu nog wat meer versoepeling zodat jullie naar de gezellige Franse marktjes kunnen en het geluk is compleet. En natuurlijk als jullie ook weer even terug kunnen naar Nederland. Hou vol, dat doen wij ook.

  lieve groetjes van mij 🙂

 5. Jullie besteden je tijd goed daar en het huis wordt steeds meer een thuis.
  Lekker blijven zitten en hopelijk gaan de grenzen snel weer open zodat we het in het echie kunnen bekijken.

 6. je schrijft dat je keurig werkt van maandag t/m vrijdag en geen feestdagen.
  Feestdagen, als je in frankrijk bent en werkt voor een nederlands bedrijf, mag je toch ook de franse feestdagen meenemen?
  Nou die heb je dan morgen 8 mei !!!

 7. Hoihoi lieffies, wij weten als geen ander hoe het voelt om uit te kijken naar de 11e, alhoewel de mi is ter vanmiddag ook wat wil gaan zeggen geloof ik.
  100 km, wij kijken er naar uit om ons kacheltje op te halen 35 km verderop …
  En hopen gauw ook weer eens op onze heuvel te mogen vertoeven want ook komt het ons soms een ” beetje
  de keel uit”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *