Coronadipje

Onze superklusmannen, maître artisans in het Frans, zijn vertrokken. Het is even klaar voor nu, ons spaargeld is op en zij hebben een andere klus te doen. In het najaar wordt vervolgd met de keuken en de houtkachel. Het zonnetje buiten gaat schuil achter dikke wolken en het onkruid schiet uit de grond door de stromende lenteregen. Het is stil in huis. We doen ijverig ons thuiswerk voor de baas en stemmen beeldbuisoverleggen op elkaar af…we zaten door elkaars vergaderingen heen te babbelen en dat bleek niet handig. Het koffiezetapparaat is soms het enige wat geluid maakt, naast het klikken van de muis en wat gerammel op het toetsenbord. Iedere dag rond een uur of 1 in de middag gaan we met z’n drieën een frisse neus halen, conditie opbouwen, de stramme spieren losweken. We moeten boodschappen doen maar hebben geen zin. We hebben nog knakworstjes, een bodempje patat uit de vriezer en een pot Franse appelmoes (erg lekker trouwens). Zoals de empathische mens hierboven tussen de regels door kan lezen, hebben we last van een dipje. Natuurlijk zijn we bofferds dat we hier zitten, in onze mooie streek. En zijn we ontzettend blij met wat onze klussers voor ons gedaan hebben. Hebben we afgelopen zaterdagavond een hilarische Skypepubquiz gedaan (dank schoonzus Ing!). En zijn we dankbaar dat we nog gezond zijn. We hebben niks te klagen maar toch…na ruim 5 weken beperkingen moeten we ons geestelijk weer even bij elkaar rapen. Het komt goed, uiteraard. Morgen gaan we allemaal lekkere dingen in de super aanschaffen. Onze belastingteruggaaf is onderweg. Ik kan me uitleven met het gezellig maken van de woonkamer want schilderen etc komt van de zomer wel een keer. We gaan van het weekend flink onkruid uit de tuin trekken, mooi wat beweging voor twee ambtenaren met behoorlijk wat zitvlees. En vandaag bleef ik kiekjes schieten van bloemetjes, daar wordt een mens blij van :-). We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, hou vol en sterkte!

15 reacties

 1. Kak, wat menselijk. Hier zo’n beetje hetzelfde. Het is pittig en dat blijft het nog even. Maar we kunnen dat! Een Westerduin kan dat én een De Keijzer kan dat. Dus jij mazzelt dubbel.
  Hou je haaks, lief. En Vic ook. 😘

 2. Zo herkenbaar! Mogen dolblij zijn dat we gezond zijn, maar het “opgesloten” zitten komt ons ook de neus uit. En afstandelijk doen, terwijl ik een grote knuffelaar ben is ook kut. Maar de koningsdag bingo komt er aan, dus hebben we weer wat om naar uit te kijken. En war ziet de slaapkamer er gaaf uit. Knus! Kus voor jullie, schatten! ❤️

 3. Hoi,

  Ik stuur ook maar een keer een berichtje. Wat ziet het er allemaal mooi uit, heel knus. Ik kan me voorstellen dat jullie een beetje een dipje hebben. Ik herken dat. Ik heb dat nu ook af en toe. Ik heb ook niets te klagen hoor maar ik vind het zo’n rare wereld. Je loopt met een grote boog om elkaar heen en de mensen zijn ook een beetje somber en angstig. Ik mis de sociale contacten, mijn collega’s en de terrasjes.
  Gelukkig schijnt hier de zon en bloeit en groeit alles in de tuin. We houden gewoon vol en de moed erin. Er komen betere tijden. Voor jullie ook veel sterkte en blijf vooral gezond. Dikke knuffel XX

 4. Iets met gedeelde smart… Super begrijpelijk lieve Maartje, Vic en Black! Blijf lekker bloemetjes fotograferen en andere dingen doen die jullie toch weer een beetje blij maken (zoals een pubquiz, bingo, knakworst eten of wijntje drinken). Blijf gezond!

  Liefs!

 5. Heel begrijpelijk! Maar focus je inderdaad op dat waar je blij van wordt en dus energie geeft zoals de prachtige omgeving, de bloemen, dan houd je het zeker vol!
  Binnenkort maar even videobellen?
  Veel liefs, Marion

 6. Ik snap jullie helemaal. En de mensen die reageren dus ook. Helaas gaat het nog wel even duren. Maar we moeten volhouden en genieten van de leuke dingen en blij zijn dat we gezond zijn. Je hebt weer mooie foto’s gemaakt, vooral het muurbloempje :). Dikke knuffel van mij.

 7. Aaaah zo herkenbaar die dip. Alhoewel ik niet mag klagen dat ik de deur uit kan voor mijn werk 😊 toch is het (zal het netjes neerzetten 😜 ) niet zo leuk. Maar goed we mogen enorm blij zijn dat we gezond zijn.. en dat de kleine dingen nu misschien meer gewaardeerd worden dan voorheen. Jullie huis ziet er iig top uit al en zeker die slaapkamer helemaal geweldig 😍 shotgun voor Mandy 😄 ohnee hadden we het al over gehad he 😆 hou jullie taai luitjes en dat dippie is niet erg dat mag er zijn als jullie maar gezond blijven 🥰. Dikke kus en knuffel en stiekem hopelijk wel tot snel ❤

 8. Herkenbaar die dip ,ben ik nog blij dat ik naar mijn werk moet/kan. Maar zal toch fijn zijn voor iedereen dat het normale leven er weer is, voorlopig zit dat er niet in . Jullie Franse droom ziet er weer mooi uit👍en daar kunnen jullie van genieten met de mooie bloemen in de tuin . Jullie ook veel sterkte ,hou je taai, blijft vooral gezond en een knuffel van ons 😘

 9. Werd wakker vanochtend, eerste gedachte, vandaag Viktor en Maartje contacten. Met in het achterhoofd iets opbeurends te zeggen. Maar ja, hoe doe je dat als iedereen in hetzelfde schuitje zit en een onprettige koers moet varen die bedoeld is om uiteindelijk in een veilige haven af te meren, waar het coronaspook tot zinken is gebracht. Dus beste vriend en vriendin, gedeelde smart is halve smart. Maar ook, gedeelde vreugd is dubbele vreugd. Ik ben zo vrij om het op dit laatste te houden. En wel omdat de berichten op jullie website elke keer laten zien hoe jullie droom weer een stukje dichterbij komt. Voor jullie in natura, voor mij en vele anderen digitaal , maar hoe dan ook, voor allemaal blij makend. Nou, tistochwat, zonder dat ik er erg in heb, toch iets bemoedigens Viktor en Maartje? En denk maar zo, zolang jullie daar nog zitten, voorlopig moeten ook wij eensgezind volhardend blijven hozen om die schuit, waar we allemaal in zitten, tot betere tijden drijvend te houden. Wat hier bv gedaan wordt met op Koningsdag het Wilhelmus. Feestelijk en in saamhorigheid wordt die dag ingeluid met ons volkslied. Eendrachtig gezongen en met een voorhanden muziekinstrument ten gehore gebracht door het hele Nederlandse volk. Ook ik laat me niet onbetuigd , waarvan een voorproefje op mijn fb pagina. Een flinke oppepper om de koers waarover ik spreek, vasthoudend en met goeden moed te blijven volgen. Wat ik jullie ook toewens. Ik zie dat de spaarpot leeg is. Een extra handicap , geen kluswerk wat betaald moet worden. Ergo, veel leeglooptijd. Om de tijde te doden een crowdfunding opstarten? Het ga jullie goed….!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *