Start van de verbouwing

Na het tekenen bij de notaris hebben we een paar uur rondgelopen in ons huis. Wat dingen verplaatst maar nog niet echt aan de slag gegaan. Dat deden we de rest van de week. Met z’n tweetjes bijna het hele huis leeggehaald en in de schuur gezet.

Om voor ons gevoel ook nog wat nuttigs te doen, hebben we de tweede vakantieweek de oude keukenkastjes gesloopt, behang en zeil gestript en een poging gewaagd de oude schouw weer tevoorschijn te krijgen. Groot was de verrassing dat er oude witte tegeltjes achter het behang in de toekomstige keuken vandaan kwamen. Dat zijn nog eens mooie vondsten! Het geluksmoment duurde maar even…de tegeltjes waren van blik en waarschijnlijk uit de jaren 60. Weg ermee en dan maar stuc bikken tot de grote stenen muur tevoorschijn komt. Ook die optie ging niet door want de muur is voor het stucwerk dichtgesmeerd met grof cement, dat wordt a hell of a job. We besloten de houten balk van de schouw in het zicht te laten en de rest gaan we weer netjes dichtsmeren.

   

De aannemer is geweest en die gaat alleen het riool doen, het duurste project van de verbouwing maar dan zit je voortaan wel goed ;-). Het dak schijnen we zelf te kunnen isoleren, dus dat gaan we dan maar proberen…

Wat we niet wisten is dat de verwarming een gedoe is. In de herfst leeghalen en dan in de lente weer vullen. Mochten we ooit met Kerst in Frankrijk willen zijn, dan moeten we dus eerst alle radiatoren vullen (3 uur werk in de kou) en die voor vertrek weer leeg laten lopen. Dat is het nadeel van een vakantiehuis op ca. 600 meter boven zeeniveau. Die gaat er dus uit en we gaan voor elektrisch. De stroom is er vandaag door een meneer van de Franse Nuon afgehaald want levensgevaarlijk. De dikke draad die van de paal buiten naar het huis loopt, bevat een breuk. Ze zeggen dat ze dit in de loop van de week komen repareren en ook meteen een nieuwe meterkast komen plaatsen (met een slimme meter, die hebben ze hier ook).
Daarnaast bleek de vloer van de tweede slaapkamer niet begaanbaar. Ondertussen een oplossing voor bedacht en hebben daar op de laatste dag van onze vakantie ook een mannetje voor kunnen vinden. Een echte Franse timmerman, de second runner up van de burgemeester van ons dorp, gaat een begaanbare verdiepingsvloer aanleggen en een joekel van een eikenhouten trap. Dat het eiken gaat worden, bleek later uit onze vertaalapp, weten wij veel wat ‘chene’ is…ben bang dat het budget weer bijgesteld moet gaan worden… Maar het is altijd handig om locals te vriend te hebben!

Af en toe hebben we een rustdag genomen want we zijn ook geen 20 meer…lijf en leden begonnen al aardig te protesteren! Hondje ook beetje aandacht gegeven want die heeft het zwaar. Al die herrie en stofzooi, hij vindt er niks aan. In juni laten we ‘m dan ook lekker thuis, bij z’n vriendjes in de opvang.

   

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *